Υ.Δ.Ε

AXA ΤΕΧΝΙΚΗ
Υ.Δ.Ε &
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

Πιστοποιητικά ΔΕΗ / Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη Ηλεκτρολόγου (ΥΔΕ)

Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία (Νόμος 4483/65), είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος αλλά και ο επανέλεγχος των εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων κτηρίων από αδειούχους Εγκαταστάτες Ηλεκτρολόγους, οι οποίοι και εκδίδουν σχετική Υπεύθυνη Δήλωση που υποβάλλεται στη ΔΕΗ ΑΕ.

Γιατί να επιλέξετε την AXA ΤΕΧΝΙΚΗ για την έκδοση ενός Ηλεκτρολογικού Πιστοποιητικού :

Η AXA ΤΕΧΝΙΚΗ με πολύχρονη εμπειρία στον έλεγχο και την πιστοποίηση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (ΑΒ Βασιλόπουλος, TOYOTA ΕΛΛΑΣ, ΜΕΤΚΑ, ΙΖΟΜΑΤ, ΓΝΑ Αλεξάνδρα κ.ά) αναλαμβάνει τον έλεγχο της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του επαγγελματικού σας χώρου.

Η έκδοση ΥΔΕ περιλαμβάνει:

  • Επίσκεψη στον χώρο
  • Τεχνική έκθεση παρατηρήσεων- συμμόρφωσης εγκατάστασης με νομοθεσία
  • Έκδοση ΥΔΕ

Η έκδοση Υ.Δ.Ε είναι υποχρεωτική για τις εξής περιπτώσεις :

  1. Για ηλεκτροδότηση Εργοταξιακής Παροχής
  2. Για κάθε νέα Ηλεκτρική Εγκατάσταση μετά την ολοκλήρωση της και πριν τεθεί σε λειτουργία, ώστε να διαπιστωθεί ότι έχουν τηρηθεί οι απαιτήσεις του Προτύπου ΕΛΟΤ ΗD 384 αλλά και της ισχύουσας Νομοθεσίας.
  3. Μετά από την αποπεράτωση των σχετικών εργασιών και πριν να τεθεί σε λειτουργία η επέκταση ή τροποποιημένο τμήμα υφιστάμενης εγκατάστασης ( Τροποποίηση υφιστάμενης Εγκατάστασης )
  4. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα που ορίζονται από την νομοθεσία, έτσι ώστε να εξακριβωθεί ότι δεν έχει μειωθεί ο παρεχόμενος βαθμός ασφάλειας της εγκατάστασης εξαιτίας φθοράς ή βλάβης. (Επανέλεγχος Εγκατάστασης)

Ο επανέλεγχος μιάς ηλεκτρολογικής εγκατάστασης θα πρέπει να διενεργείται σε τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογα με την εγκατάσταση, ως εξής:

α. Κάθε 10 χρόνια για κατοικίες και ανάλογους χώρους ( κατ’ ελάχιστον )
β. Κάθε 5 χρόνια τουλάχιστον για κλειστούς επαγγελματικούς χώρους που δεν έχουν εύφλεκτα υλικά (καταστήματα, γραφεία, βιοτεχνίες,  κ.α.),
γ. Κάθε 2 χρόνια για κλειστούς επαγγελματικούς χώρους με εύφλεκτα υλικά (καταστήματα, γραφεία, βιοτεχνίες κ.α.)
δ. Τουλάχιστον κάθε 1 χρόνο για χώρους ψυχαγωγίας και συνάθροισης κοινού (καφετέριες, εστιατόρια, θέατρα κ.α.)
ε. Τουλάχιστον κάθε 1 χρόνο για επαγγελματικές εγκαταστάσεις στο ύπαιθρο (μαρίνες, πισίνες, κάμπινγκ κ.α.)  και σε περίπτωση διακοπής της ηλεκτροδότησης, πριν από την επανασύνδεση
στ. Σε ενδεχόμενη αλλαγή ονόματος στο λογαριασμό της Δ.Ε.Η και εφόσων έχουν λήξει τα πιστοποιητικά ΔΕΗ.
ζ. Όταν ο πελάτης ζητήσει επανασύνδεση και έχει λήξει το πιστοποιητικό ΔΕΗ.
η. Όταν ο πελάτης ζητήσει επαύξηση ισχύος παροχής Δ.Ε.Η.

Αρχικά γίνεται έλεγχος της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης με ειδικά όργανα μέτρησης και ελέγχου. Στην συνέχεια συντάσσονται τα απαραίτητα έγγραφα. Σε περίπτωση που βρεθούν σφάλματα ή κακοτεχνίες θα πρέπει πρώτα να διορθωθούν και να γίνει νέος έλεγχος για την έκδοση πιστοποιητικού ΔΕΗ.

Η νέα υπεύθυνη δήλωση (Πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου) αποτελείται από:

  1. Υπεύθυνη Δήλωση Αδειούχου Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη
  2. Έκθεση Παράδοσης Ηλεκτρικής Εγκατάστασης
  3. Πρωτόκολλο Ελέγχου Ηλεκτρικής Εγκατάστασης κατά ΕΛΟΤ HD 384 ή κατά ΚΕΗΕ (εάν είναι παλιά εγκατάσταση πριν τον Μάρτιο του 2006)
  4. Μονογραμμικό σχέδιο του ηλεκτρικού πίνακα της εγκατάστασης
  5. Κάτοψη με την όδευση των ηλεκτρικών γραμμών της εγκατάστασης και της θέσης των διακοπτών, φωτιστικών, πριζών, φωτιστικών ασφαλείας, κινητήρων, πινάκων κτλ